Tip-off van het eerste basketball seizoen Dutch Windmills is een feit

De kop is eraf, de eerste officiële wedstrijd van de Dutch Windmills is gespeeld. Gisteren aan de Sportboulevard Optisport vond het duel plaats tegen Landstede Basketbal uit Zwolle en eindigde de thuiswedstrijd in 64-78 in het voordeel van Landstede.

De spanning was aan het begin af te lezen van de gezichten van de Dutch Windmills tijdens het debuut om zich te bewijzen in de competitie maar ook aan de potentiële fans van de Drechtsteden. Dutch Windmills begon voortvarend aan de wedstrijd met de winst van de tip-off. Center/power forward Jito Kok scoorde de allereerste punten in de eredivisie van Dordrecht sinds het seizoen van 1981/1982. De rest van de eerste helft bleek dat Landstede Basketball de sterkere ploeg was en bracht de tussenstand in de rust op 31-47.

In de derde kwart toonde de Dutch Windmills hun ware kracht en speelde een paar minuten met grote intensiteit waardoor zij onder aanvoering van Guard Alec Wintering iets inliepen op hun tegenstander. Deze stijgende lijn zette door in de 

vierde kwart waarna Landstede Basketbal zich herpakte en uiteindelijk de winst naar zich toe trok. Eindstand in het voordeel van Landstede Basketbal 64-78.

Voor spelers, scheidsrechters en fans was het ontbreken van een professionele speelvloer af en toe een extra uitdaging. De organisatie van de Dutch Windmills doet er alles aan om de volgende thuiswedstrijd de vloer speelklaar te hebben.

Het commentaar van Geert Hammink over de wedstrijd spreekt duidelijke taal: “Ik ben pas tevreden als we winnen”. Met die insteek zal hij het team klaarstomen voor de volgende wedstrijd, de uitwedstrijd tegen Feyenoord basketbal aanstaande zaterdag in Topsportcentrum Rotterdam.

Jito Kok gaf zijn nabeschouwing meteen na de wedstrijd. “Qua inzet was de wedstrijd een goede opener. In deze wedstrijd konden we meten met 

welk niveau kracht we te maken hebben als team in deze competitie en dat bleek ook meteen een goede wake-up call. We weten nu wat ons te wachten staat voor de rest van de competitie. De mindset die we hadden vanaf de derde kwart moeten we volgende wedstrijden meteen aan het begin hebben. Ik denk dat we dan vanaf het begin van de wedstrijd heel gevaarlijk kunnen zijn”.

De hal was redelijk gevuld. Zoals coach Geert Hammink eerder aangaf is de aanmoediging van de thuisbasis belangrijk voor het team. Jito Kok was blij met de opkomst voor de eerste competitiewedstrijd en roept fans op om ook te komen naar Rotterdam. “Het is altijd super gaaf om mensen hier te zien, die support helpt ons heel erg. Ik hoop op die steun ook in de toekomst.”

Tickets voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag: http://www.rotterdambasketbal.nl/tickets/

Scores Windmills: Alec Wintering 17, Shavon Coleman 14, Jito Kok 14, Floris Versteeg 10, Ryan Richardson 5, Pim de Vries 2 en Bennett Koch 2 punten.