Organisatie

The story of Dutch Windmills Basketball Dordrecht

Het ontstaan van Dutch Windmills als nieuw probasketbalteam in Dordrecht is een mix van allerlei elementen die heel goed bij elkaar te passen blijken. Die elementen zijn:

Passie voor basketbal
Respect voor geschiedenis
Nederlandse roots in de VS

Ons concept is simpel:  We willen door de combinatie business&basketball  het professionele basketbal in Dordrecht en de hele regio ZW-Nederland weer naar een hoog niveau brengen. Is dit makkelijk? Nee, maar het is een mooie uitdaging!

Passie voor basketbal

Tussen Rotterdam en Den Bosch is er geen professioneel basketbal meer te vinden, terwijl jaren terug er teams uit Gorinchem, Dordrecht, Werkendam, Bergen op Zoom en Oud-Beijerland op het hoogste niveau successen scoorden.

Wij vonden het hoog tijd om vanuit de regio Dordrecht die echt basketbal minded is opnieuw actief te worden op het hoogste niveau!

Respect voor geschiedenis

Reden om voor Dordrecht te kiezen als thuisbasis heeft ook te maken met de basketbalgeschiedenis in de stad, maar ook met het feit dat Dordrecht de oudste stad van Holland is en door de vele waterwegen en rivieren altijd al internationaal georiënteerd is. Dordrecht is een mooie historische stad die met topsport, o.m. met de toplocatie aan de Sportboulevard, aan de weg timmert.

Dordrecht heeft als stad ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Nederland als onafhankelijke staat.

Nederlandse roots in de VS

Historisch en economisch gezien zijn er nauwe banden tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika. Ongeveer 2% van alle Amerikanen heeft Nederlandse roots. Ook in het basketbal op het hoogste niveau in de VS, in de NBA is dat goed te zien. Niet alleen bij spelers als Kyle Korver, Sam Dekker en Fred VanVleet, maar ook bij coaches, zoals Eric Spoelstra (Miami Heat) en Quin Snyder (Utah Jazz). En ook is er Nederlandse invloed bij eigenaren van teams, zoals de familie DeVos uit Michigan die al 30 jaar eigenaar is van Orlando Magic.

Basketbal wereldwijd grootste sport

Ook in Nederland kunnen we basketbal groter maken. Dutch Windmills draagt daar graag aan bij. Door jongeren te enthousiasmeren. Door van wedstrijden mooie events voor de hele familie te maken. Dit doen we in samenwerking met onze businesspartners en in samenwerking met onze partners in de VS, zoals Dordt College uit Iowa.

Dordt College, Iowa

Dit college is opgericht door Amerikanen met Nederlandse roots en is vernoemd naar de Synode van Dordrecht in 1618-1619. De mensen van Dordt College zijn trots op hun Nederlandse roots. Het basketbalteam van Dordt College, de Dordt Defenders, komt van 11 t/m 19 augustus naar Dordrecht om wedstrijden te spelen en clinics te geven. Binnenkort meer over het programma op deze site.