Shavon Coleman: eerste Amerikaan Dutch Windmills

Dordrecht, 26 juli 2018
Shavon Coleman zet zijn basketballoopbaan voort bij het nieuwe team Dutch Windmills. Coleman (geboren in Thibodaux, Louisiana USA) is een 26-jarige Forward (1,96) die enige Europese ervaring met zich meebrengt. Speelde eerder voor LSU (Louisiana State University) en de afgelopen twee jaar voor Amicale in Luxemburg. Met 25 punten en 13 rebounds per wedstrijd werd Coleman twee jaar op rij kampioen van Luxemburg en werd hij als MVP van het seizoen 17/18 gekroond.

Met het aantrekken van Shavon Coleman zet Dutch Windmills in op een multifunctionele speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Dutch Windmills laat als nieuwkomer in de Dutch Basketball League DBL zien dat het serieus werk wil maken van topbasketbal in Dordrecht.

Hoofdcoach Hammink: “Ik ken Shavon al jaren. Heeft met mijn zoon Shane samen gespeeld op college en sindsdien heb ik hem nauwkeurig gevolgd. Allereerst een klasse persoon die goed in de groep zal liggen en daarnaast iemand die altijd met 100% inzet traint en speelt. Shavon was een “Wunschkandidat” voor de coaches en ik ben erg blij dat hij gekozen heeft een Windmill te worden.

Dutch Windmills Basketbal is een nieuw topsportbedrijf. Naast het profteam dat in de DBL gaat spelen, wordt in samenwerking met de Dordtse basketbalvereniging Rowic ook deelgenomen aan de landelijke competitie U18 en U21.