Point guard binnen, Alec Wintering is een Windmill!

Dordrecht, 01 augustus 2018

Het seizoen 2104/15 was het laatste seizoen dat hij Orange Lion Thomas van der Mars in Portland onder de borden bediende. Het seizoen 2018/19 mag hij een andere Orange Lion eenvoudige dunks gaan bezorgen. Alec Wintering is een Windmill! Wintering (geboren in Concord, North Carolina) is de nieuwe Point Guard van de Dutch Windmills in Dordrecht en zal ongetwijfeld Jito Kok vaak gaan vinden onder de borden en boven de ringen. Alec is 23 jaar oud en 1,80 meter lang, is een extreem snelle guard met een hoog basketball IQ, een goede verdediger, speelde afgelopen seizoen voor Saenz Horeca Araberri in de Spaanse LEB Gold (twee keer tegen Jito) waar hij gemiddeld 15 punten en 5,5 assists (3e in in de Leb Gold) wist te genereren. De vier jaren ervoor speelde Wintering voor Portland in de NCAA.

Met het aantrekken van Alec Wintering is Dutch Windmills geslaagd haar ‘floor general’ binnen te halen. Binnenkort worden andere guards bekend gemaakt.

Hoofdcoach Hammink: “Wij zijn enorm blij met het feit dat Alec de Windmills heeft gekozen als zijnde de volgende stap in zijn carrière. Exact het spelersprofiel dat Stefan (AC) en ik zochten. Daarnaast hebben we alleen maar positieve feedback ontvangen van ex-teammates en coaches over Alec zijn karakter en werklust. Ik ben ervan overtuigd dat deze blijdschap – dadelijk in september tot aan het einde van het seizoen – zal overslaan op de andere Windmills (spelers) omdat Alec een bijzonder effectieve “pass-first” type Point Guard is.

Highlights: HIER

Dutch Windmills Basketbal is een nieuw topsportbedrijf. Naast het profteam dat in de DBL gaat spelen, wordt in samenwerking met de Dordtse basketbalvereniging Rowic ook deelgenomen aan de landelijke competitie U18 en U21.