Jong talent Hidde Roessink wordt een Windmill

Foto credit: Matt de Vries

Dordrecht, 13 juli 2018
Dutch Windmills heeft Hidde Roessink vastgelegd. Roessink (2000) is een 2,04 lange small forward. Heeft in zijn jeugd bij verschillende clubs zijn opleiding genoten maar had zijn doorbraak afgelopen seizoen bij Dreamfields Dolphins uit Bemmel, waar hij dragend was voor coach Chris Stomp in de promotie naar de promotie-divisie.

Hidde Roessink is naast Floris Versteeg en Jito Kok de derde aanwinst die Dutch Windmills bekend maakt. Daarmee is ‘lengte’ op de positie van de Nederlanders gewaarborgd en zal de directie van Dutch Windmills gaan schakelen naar de kleinere mannen.

Coach Hammink: “Ik ben ervan overtuigd dat we met Hidde een uitzonderlijk talent hebben kunnen tekenen. Natuurlijk heeft hij nog het een en ander te leren. We gaan ons uiterste best doen om Hidde op eredivisie niveau te laten wennen, ontwikkelen, en uiteindelijk om hem in de positie te brengen ons te helpen wedstrijden te winnen.”

Dutch Windmills Basketbal is een nieuw topsportbedrijf. Naast het profteam dat in de DBL gaat spelen, wordt in samenwerking met de Dordtse basketbalvereniging Rowic ook deelgenomen aan de landelijke competitie U18 en U21.