Jito Kok kiest voor Dutch Windmills

Dordrecht, 11 juli 2018

Bron afbeelding: Oranje Basketbal

International Jito Kok zet zijn basketballoopbaan voort bij het nieuwe team Dutch Windmills. Kok (geboren in Wageningen) is een 24-jarige center/PF (2,06) die vaste waarde is geworden in het Nederlands basketbalteam Orange Lions. Speelde eerder voor San Diego University en de afgelopen periode voor Lavrio in Griekenland, Rapla in Estland en voor Valladolid in Spanje. Met het aantrekken van Jito Kok zet Dutch Windmills wederom in op een talentvolle jonge speler met internationale ervaring. Hiermee laat Dutch Windmills als nieuwkomer in de Dutch Basketball League DBL zien dat het serieus werk wil maken van topbasketbal in Dordrecht.

De directie van Dutch Windmills heeft naast Kok ook een assistent-coach vastgelegd die naast hoofdcoach Geert Hammink verantwoordelijk wordt voor het team. Stefan Philipsen is aangesteld als assistent-coach en gaat deze functie combineren met zijn taak als universitair docent.

Hoofdcoach Hammink: “Twee goede mensen toegevoegd aan de groeiende Dutch Windmills familie! Ook twee bijzonder intelligente mensen met een berg aan basketbal-IQ. Met Jito hebben we nu aan beide kanten van het veld een dominante en atletische optie die ongetwijfeld met regelmaat het publiek uit de stoelen krijgt.

Dutch Windmills Basketbal is een nieuw topsportbedrijf. Naast het profteam dat in
de DBL gaat spelen, wordt in samenwerking met de Dordtse basketbalvereniging Rowic ook deelgenomen aan de landelijke competitie U18 en U21.