Geert Hammink hoofdcoach Dutch Windmills

Dordrecht, 6 juli 2018
Voormalig NBA-speler Geert Hammink is benoemd tot hoofdcoach van het nieuwe profbasketbalteam Dutch Windmills dat vanaf komend seizoen deel gaat nemen aan de Dutch Basketball League DBL. In de VS speelde Hammink bij Orlando Magic en Golden State Warriors. De keuze voor Hammink komt mede voort uit de intensieve contacten die Dutch Windmills heeft met Amerikaanse bedrijven, colleges en investeerders. Daarnaast benadrukt voorzitter Ton Sels dat Hammink vooral een bak aan ervaring meebrengt, zowel vanuit de VS als vanuit zijn basketballoopbaan in Italië, Griekenland en Duitsland. Voor het Nederlandse team speelde Hammink 35 interlands met een gemiddelde aantal punten van 16,4.

Geert Hammink overhandigt zijn shirt van Orlando Magic aan voorzitter Ton Sels

Sels denkt dat met de benoeming van Hammink als hoofdcoach de aantrekkingskracht van Dutch Windmills op talentvolle spelers groot zal zijn. “We merkten al dat de aankondiging van onze deelname aan de DBL veel losmaakte in basketballend Nederland en we veel aanbiedingen kregen van spelers zelf. Met Geert Hammink als hoofdcoach zal dat alleen maar toenemen. Volgende week hopen we de eerste speler te kunnen presenteren aan de media.”

Met Dutch Windmills is topbasketbal weer terug in Dordrecht. Thuisbasis is het fraaie multisportcomplex aan de Sportboulevard. De hal biedt ruimte aan 1.100 toeschouwers. Het sportcomplex van Optisport aan de Sportboulevard biedt uitstekende faciliteiten voor een profteam als Dutch Windmills.

Dutch Windmills Basketbal is een nieuw topsportbedrijf. Naast het profteam dat in de DBL gaat spelen, wordt in samenwerking met de Dordtse basketbalvereniging Rowic ook deelgenomen aan de landelijke competitie U18 en U21.