Dutch Windmills sluit het jaar thuis winnend af

Buiten is het koud met lichte sneeuw, maar binnen vindt een verhitte wedstrijd plaats in de sportboulevard te Dordrecht. Apollo is de bezoekende ploeg die niet met de winst naar huis gaat: Dutch Windmills wint met 71-69. Deze keer wordt de zaal niet opgezweept met getrommel door de jeugd van Rowic/Dutch Windmills, want deze zitten thuis te blokken voor de komende toetsweek. 

Wie wel van de partij is, is misschien wel de jongste fan, de zesjarige Ivana Schets. Met haar toeter probeert zij de tegenstander af te leiden en wint ook nog eens twee vrijkaartjes tijdens de rust met schieten op de basket. Dat belooft wat voor de toekomst.

Met de nipt verloren thuiswedstrijd tegen de landskampioen Donar nog vers in het geheugen, lijkt Dutch Windmills meteen goed te starten. De tip-off gaat naar de Windmills, maar de eerste punten worden gescoord door Apollo via een offence-rebound waarna Van der Horst een driepunter maakt. Vanaf de derde minuut neemt Dutch Windmills de lead, beginnend met de driepunter van Coleman. Vanaf de vijfde minuut blijft de teller bij Apollo op 10 hangen en creëert Windmills een afstand van 10 punten in de eerste helft: 20-10.

De vraag is of de Dutch Windmills deze voorsprong kunnen behouden tot de finish. In de volgende kwart start met balbezit voor de Dordtenaren en binnen 15 seconden maakt Roel Overbeek een driepunter. Amsterdam loopt vervolgens iets in, maar dan volgt prachtig teamwork van de Dordtse thuisploeg. Een offence-rebound door Hidde Roessink via Roel Overbeek naar Shavon Coleman die de lay-up mist, wordt afgemaakt door Roessink met een prachtige dunk. Daarmee komt de stand op 29-21 in de vierde minuut. Deze kwart scoort Apollo in totaal 18 punten en Dutch Windmills 19 punten, waardoor we de rust in gaan met 38-29.


In het begin van het seizoen kwamen de Windmills in de derde kwart vaak wat op dreef en vlamde met name in de laatste kwart. Deze wedstrijd lopen zij juist wat terug in de derde periode en de Windmills laat Apollo gevaarlijk dichtbij komen. De laatste minuut maakt Mack Bruining een prachtige floater lay-up waarmee Apollo even voorstaat met 48-50. Hidde Roessink zet de stand gelijk, maar het is geen mooie ronde voor de thuisploeg. Windmills maken maar 14 punten en Apollo legt wat vuur aan de schenen door er 21 te scoren. We ronden de voorlaatste kwart af met 52-50.

Floris Versteeg maakt de eerste punten in de volgende en laatste kwart met zijn jump shot. Halverwege deze slot akte loopt de spanning aardig op want de stand komt op 59-59. Maar Apollo is niet opgewassen tegen de regen van driepunten van Ryan Richardson die hier totaal 12 punten mee binnenhaalt. Beide partijenen maken in het eindduel in het vierde kwart evenveel punten, maar de winst gaat naar de Dutch Windmills: eindstand 71-69.

Roel Overbeek die deze wedstrijd in totaal 13 punten maakt en de volle 40 minuten heeft gespeeld, kijkt alvast verder naar de bekerwedstrijd van woensdag tegen Rotterdam: “We hebben thuis van hen verloren, dat is niet zoals we willen, dus we hebben nog wat goed te maken daar”. Het sportjaar is nog niet klaar maar de Dutch Windmills sluit het jaar thuis winnend af.

 

Ryan Richardson (21), Roel Overbeek (13), Shavon Coleman (11), Pim de Vries (6), Bennet Koch (6).