Dutch Windmills uit Dordrecht als tiende ploeg in eredivisie basketbal

De Nederlandse eredivisie basketbal telt komend seizoen tien ploegen. Dutch Windmills uit Dordrecht gaat ook op het hoogste niveau uitkomen. De negen clubs van het afgelopen seizoen hebben zich opnieuw ingeschreven.

Dutch Windmills, dat op 14 september 2017 werd opgericht, gaat haar thuiswedstrijden spelen in de Sportboulevard Dordrecht, waar ook grote internationale shorttracktoernooien zijn gehouden. ,,In drie jaar tijd willen we tot de nationale top gaan behoren. Het is ook geen avontuur voor de korte termijn: we willen structureel topbasketbal blijven bedrijven in Dordrecht”, schetste Ton Sels, voorzitter van de initiatiefgroep achter Dutch Windmills, vorig jaar september bij de presentatie. ,,Met een budget van 450.000 euro, gefinancierd door Nederlandse en Amerikaanse investeerders en aandeelhouders die voor 500 euro een aandeel kunnen aanschaffen”, aldus Sels. Ter vergelijking: het budget van Dutch Windmills verhoudt zich met de spelersbegroting van FC Dordrecht.

De beste acht ploegen van de reguliere competitie plaatsen zich voor de play-offs. De basketbalbond verwacht deze maand nog het speelschema voor het nieuwe seizoen rond te hebben.