Dutch Windmills pakt eerste winst in Dutch Basketball League

Een historische zege voor de Dutch Windmills! In de Topsporthal in Rotterdam heeft Dutch Windmills overtuigend gewonnen van thuisteam Feyenoord Basketball en wint daarmee voor het allereerst een wedstrijd in de Dutch Basketball League. De tweede wedstrijd van dit seizoen ging lange tijd aardig gelijk op, maar Dutch Windmills bleef steeds aan het langste eind trekken en wist in elke kwart verder uit te lopen. Topscorer Alec Wintering (29 punten) nam met zijn attractieve en snelle spel het team aan de hand naar een klinkende zege: 60-77.

De belofte van coach Geert Hammink na de nederlaag in eigen huis vorige week tegen Landstede Basketbal om vanaf het begin intensiever te spelen is hij nagekomen. Het team van Dutch Windmills pakte in het eerste kwart bijna iedere rebound en voerde het tempo flink op. Aan het einde van het eerste quart stond het 13-18 in het voordeel van Dutch Windmills.

Het scorebord vertoonde vanaf het begin al kuren en opende het tweede kwart met een verkeerde score: 14-17. De Dordtenaren behielden echter hun voorsprong, al ging de strijd wel iets gelijker op. Feyenoord maakte 16 punten en Dutch Windmills scoorde in het tweede kwart 18 punten. De tussenstand in de rust: 29-36.

In het derde kwart komen de Dordtenaren echt op stoom en leggen de basis voor de winst. Met 22 punten tegen 15 gescoorde punten begint Dutch Windmills aan het laatste kwart met de stand 44-58. Opvallend is het aantal punten uit ‘turn-overs’: Dutch Windmills weet uiteindelijk 14 punten te scoren door de aanval van de Rotterdammers te onderbreken voor zij een schot kunnen lossen.

De laatste tien minuten van de wedstrijd maakt Dutch Windmills de klus in de warme Topsporthal af. In de laatste minuut is de voorsprong op z’n grootst: maar liefst 19 punten. Dutch Windmills heeft in deze wedstrijd geen moment de voorsprong uit handen gegeven. Als Feyenoord de laatste aanval scoort brengen ze de eindstand van deze aantrekkelijke wedstrijd voor het aanwezige publiek op 60-77. 

Coach Geert Hammink was dan ook dik tevreden na afloop: “Dit is echt een teamprestatie. Het verbaast me eerlijk gezegd dat Alec Wintering – die fantastisch speelde – zo met afstand de topscorer is. Als je overall kijkt naar de wedstrijd dan hebben deze winst vooral te danken aan ons samenspel. Dat is ook het mooie aan dit team. Iedereen wil hard werken. Dit team coach ik dan ook met plezier. We hebben gewonnen en dat is voor het eerst in de historie van Dutch Windmills. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste.”