Dordt College uit Iowa USA helpt Dutch Windmills op weg!

Van 11 t/m 19 augustus komt het basketbalteam van Dordt College uit de Amerikaanse staat Iowa voor een basketbaltrip naar Dordrecht.

Dordt College is in 1955 opgericht door Amerikanen van Nederlandse afkomst. Het college is genoemd naar de Synode van Dordrecht uit 1618-1619. De Nederlandse afkomst is op Dordt College goed te zien. Je komt er veel Nederlandse achternamen tegen bij studenten en docenten. Onder leiding van hoofdcoach Brian Van Haaften en assistent-coach Kyle Lindbergh komt een groep van zo’n 12 studenten naar Dordrecht om clinics te geven, wedstrijden te spelen en nader kennis te maken met het land waar hun (over)grootouders vandaan komen. Een van de wedstrijden die Dordt College speelt is tegen het Nederlands Militair basketbalteam.

De basketballers uit Iowa komen ook naar Dordrecht om de start van Dutch Windmills als nieuw profteam in de Dutch Basketball League extra luister bij te zetten. Dordt College was een van de eerste partners van Dutch Windmills. Afgesproken is in de toekomst nauwer te gaan samenwerken als het gaat om uitwisselingen en summercamps op het gebied van basketbal.

Op deze site zal binnenkort meer te lezen zijn over het programma van Dordt College tijdens hun bezoek aan Dordrecht.

 

Alvast meer weten over Dordt College? Kijk opĀ www.dordt.edu.