Bennett Koch komt naar Nederland, Dordrecht.

Dordrecht, 30 juli 2018

Bennett Koch komt naar Nederland! En wel naar het kersverse nieuwe DBL team Dutch Windmills in Dordrecht. Koch (geboren in Ashwaubenon, Wisconsin USA) is 23 jaar oud en 2,08 meter lang, is een bewegelijke, atletische 4/5, en speelde afgelopen seizoen voor de Northern Iowa Panthers in de MVC (Missouri Valley Conference). Aldaar wist Koch gemiddeld 12,3 punten en 6,2 rebounds te genereren in 24 minuten per wedstrijd.

Met het aantrekken van Bennett Koch is Dutch Windmills klaar met de ‘grote mannen’ inside (C, PF, PF/SF). Dutch Windmills laat als nieuwkomer in de Dutch Basketball League DBL weer zien dat het serieus werk gaat maken van topbasketbal in Dordrecht.

Hoofdcoach Hammink: “Bennet is de eerste speler die wij hebben kunnen tekenen die ik een maand geleden nog niet kende. Dat vergt veel research, veel video kijken, vierkante ogen. Na alle research zijn wij enorm blij met de aanwinst uit Iowa. Bennett Koch is een rookie en zal zeker een aanpassingsperiode moeten doorgaan. Zijn potentie en karakter hebben ons overtuigd van het feit dat hij – zeker de tweede helft van het seizoen – een impact player voor ons gaat zijn.

Highlights: HIER

Dutch Windmills Basketbal is een nieuw topsportbedrijf. Naast het profteam dat in de DBL gaat spelen, wordt in samenwerking met de Dordtse basketbalvereniging Rowic ook deelgenomen aan de landelijke competitie U18 en U21.