Basketballers Dordrecht gaan morgen voor de volle winst

Basketballers Dordrecht gaan morgen voor de volle winst

Zondag 7 oktober spelen de heren van Dutch Windmills in Dordrecht de eerste officiële basketbalwedstrijd in de eredivisie.  Het team van hoofdcoach Geert Hammink ziet met volle vertrouwen uit naar de eerste officiële krachtmeting tegen Landstede. ‘’We gaan voor de volle winst’’, aldus Geert.

Daarmee keert eredivisie basketball na vele jaren terug in Dordrecht. De afgelopen maanden is alle focus gericht op het selecteren van gedreven en getalenteerde spelers. Sinds 5 weken heeft het team 6 dagen per week getraind en is hard werkt aan teamspirit. Daarnaast zijn diverse oefenwedstrijden gespeeld. ‘’op basis van de kwaliteiten van het team en onze ambities en de resultaten van de gespeelde wedstrijden verwacht ik dat we minimaal in de subtop zullen meedraaien en mogelijk zelfs in de top van de eredivisie’, aldus coach Geert.

Naast het feit dat het natuurlijk gaat om te winnen, ziet Dutch Windmills het ook als hun missie om basketball samen groot te maken in Nederland en meer te verbroederen. Na de wedstrijd zullen de teams daarom samen eten.

Alle focus was de afgelopen weken gericht op het team. ‘’Nu het team staat kunnen we aan de slag om ons te richten op de andere zaken.’’, aldus Dutch Windmills voorzitter Jasper Nieuwstraten.
‘Zo spelen we deze zondag nog niet op de officiële vloer, die is er de volgende thuiswedstrijd.
Maar liever een heel goed team en nog geen goede vloer, dan omgedraaid’’.
En de gasten van Landstede hebben alle begrip voor de gewone vloer. Het toont aan dat beide team basketbal centraal stellen en niet de randverschijnselen.

Ondanks dat verwacht Dutch Windmills morgen vele enthousiaste toeschouwers te mogen begroeten. De wedstrijd start om 16.00 uur en wordt gespeld in de Sportboulevard in Dordrecht