Alec Wintering valt uit: gebroken kuitbeen

Het had eigenlijk feest moeten zijn voor Dutch Windmills vanwege de eerste thuiswinst afgelopen zondag tegen Den Helder Suns met 73-46, maar in de derde kwart slaat het noodlot toe. Point Guard Alec Wintering valt en blijft liggen. Na de nodige directe zorg wordt Wintering meegenomen door het ambulancepersoneel. 

Alec Wintering is vandaag nogmaals onderzocht door de specialisten, welke hebben geconstateerd dat het gaat op een breuk in zijn linker kuitbeen. Op korte termijn zal de Point Guard geopereerd worden en kan hij beginnen aan zijn herstel.

Noodlot in derde kwart

In de eerste minuten van de derde kwart gaat het mis. De bal is in handen van Den Helder Suns en Wintering stapt op de voet van een tegenspeler en komt ongelukkig terecht. Het is snel duidelijk dat er meer aan de hand is. Coach Geert Hammink en medisch team schieten direct te hulp en niet veel later is het ambulancepersoneel ter plaatse. Wintering wordt afgevoerd van het speelveld onder applaus als steunbetuiging van het publiek.

Na overleg van de scheidsrechter met de coaches wordt besloten de wedstrijd door te spelen. Alec Wintering die naast Jito Kok co-captain van het team is, wordt vervangen door Roel van Overbeek. Met de schrik in de benen maakt Dutch Windmills het duel af en brengt de eindscore op 73-46.

Dutch Windmills is geschokt

 “Onze gedachten zijn bij Alec, het team is er kapot van. Het is natuurlijk een groot verlies voor het team, maar in eerste instantie is dit voor Alec het slechtste scenario ,” reageert de aangeslagen coach. Algemeen directeur Jasper Nieuwstraten geeft aan dat de gehele organisatie van Dutch Windmills Basketball zeer geschokt is en samen met Alec hoopt op een succesvolle operatie en spoedig herstel: “Een speler als Alec wordt al snel gemist als leider en als persoon binnen het team”.